ЛУЧИЋ У НОВОМ САДУ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ“

1447

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић боравио је у Новом Саду, гдје је синоћ, у Српском народном позоришту, извођењем опере „Кнез Иво од Семберије” свечано затворена манифестација „Дани Српске у Србији”.

Лучић је истакао да је ова манифестација изузетно важна и за град Источно Сарајево, јер је то добра прилика да се, у више градова у Србији, представе сви туристички потенцијали, те да се грађани Србије, боље упознају са нашом туристичком понудом.

Лучић је у Новом Саду боравио са представницима Туристичке организације Источног Сарајева, која је на штанду, на централном новосадском тргу – Тргу слободе, представила туристичку понуду Јахорине и туристичке потенцијале на нашем подручју.

Предсједник Скупштине града боравак у Новом Саду искористио је да уручи Сребрну плакету Града Источно Сарајево за изузетан допринос развоју филмске умјетности и промоцију града редитељу Драгољубу Елчићу, који је ово признање добио поводом крсне славе Источног Сарајева.

На манифестацији „Дани Српске у Србији” која се ове године одржавала од 15. до 21. септембра, у 20 градова широм Србије одржана су 32 програма са преко 45 извођења и 800 учесника.

Циљ манифестације коју организује Председништво Републике Српске, јесте додатно учвршћивање привредних, културних, спортских и осталих веза српског народа са двије обале Дрине.