ЛУЧИЋ: ЖЕНСКА КОШАРКА ИМА ПЕРСПЕКТИВУ

1027

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић разговарао је данас са репрезентативком Босне и Херцеговине, кошаркашицом „Феникса“, Николином Џебо и тренером премијерлигаша ОКК „Игман“ из Источне Илиџе Зораном Шеховцем о условима за развој женске кошарке у Источном Сарајеву.

Лучић је рекао да кошарка и женски спорт, уопште, заслужују подршку свих локалних заједница у Источном Сарајеву.

„Било је ријечи о превазилажењу проблема у организовању спортских активности у условима пандемије, јер су, због актуелне ситуације, промијењени услови и начин тренирања, припрема за такмичења, као и организација самих такмичења“, рекао је Лучић.

Лучић је истакао да женска одбојка у Источном Сарајеву може имати перспективу, уколико све локалне заједнице нађу начин да активније помогну рад спортских колектива.

Кошаркашица Николина Џебо је, прије ангажмана у КК „Феникс“, играла за „Будућност“ из Подгорице, која је ову сезону завршила на првом мјесту регионалне WABA лиге.

Зоран Шеховац је дугогодишњи успјешан тренер ОКК „Игман“ и један је од најзаслужнијих за резултате које клуб остварује. Проглашен је за најбољег тренера општине Источна Илиџа за 2019. годину.