НА ЈАХОРИНИ ОТВОРЕН „ФЕСТИВАЛ КВАЛИТЕТА 2017“

1475

На Јахорини је данас отворен тродневни научни скуп „Фестивал квалитета 2017“, на коме ће 130 учесника из 11 земаља, размијенити мишљења о постојећем стању и могућностима за унапређење примјене актуелних стандарда квалитета у Републици Српској, БиХ и земљама региона.

Пленарна предавања на „Фестивалу квалитета 2017“ одржаће угледни професори са универзитета из Србије, Црне Горе, Португалије и Канаде, а програм конференције подијељен је у три тематске цјелине – глобални квалитет, квалитет производа и инжењерство, те управљање квалитетом, које ће бити представљене кроз национални и међународни дио конференције.

Презентација компанија које су заинтересоване за ове области биће одржана сутра у сали Скупштине града Источно Сарајево.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, обраћајући се учесницима скупа, изразио је захвалност Машинском факултету и Универзитету у Источном Сарајеву због организaције овог научног скупa, који је од великог значаја за наш град.

„Веома је важно што је овај Фестивал квалитета повезан с привредом. Број учесника на скупу показује и доказује његову озбиљност, те даје гаранцију за успјех и свијетлу будућност ове научне манифестације“, истакао је Вуковић, понављајући да је Универзитет у Источном Сарајеву изузетно значајан за град Источно Сарајево.

Вуковић је свим учесницима пожелио угодан боравак на Јахорини, Палама и у граду Источно Сарајево.

Организатори „Фестивалa квалитета 2017“ су Универзитет у Источном Сарајеву и Машински факултет, а суорганизатори Факултет инжењерских наука у Крагујевцу, Машински факултет у Подгорици, Асоцијација за квалитет Србије и Асоцијација за квалитет БиХ.

Организацију скупа подржао је Град Источно Сарајево.