НА ЛОВАЧКОЈ ВЕЧЕРИ НА ПАЛАМА ОКУПИЛО СЕ 300 ЛОВАЦА

1203

На Палама је вечерас, у организацији Ловачког удружења „Јахорина“, одржано традиционално ловачко вече на коме се окупило око 300 ловаца са подручја Сарајевско-романијске регије, те гости из Ужица и Јање.

Ловачкој вечери, у име Града Источно Сарајево, присуствовао је шеф кабинета градоначелника Огњен Југовић.

„Град Источно Сарајево и Туристичка организација града су са задовољством помогли ову ловно -туристичку манифестацију и чиниће то и у наредном периоду“, рекао је Југовић.

„Познато је да Сарајевско – романијска регија располаже бројним природним љепотама и богатством ловне дивљачи, а нарочито дивљачи високог лова која су и најинтересантнија у погледу ловног туризма. Туристичка Организација Источног Сарајева у свим својим презентацијама наших природних богатстава у региону и свијету презентује ту чињеницу, а доказ томе је и то да је приликом израде новог сајта Туристичке организације постављен водич за ловне туристе, гдје су заступљене информације о свих шест ловачких удружења“, истакао је Југовић.

Југовић је нагласио да Град Источно Сарајево велику захвалност за унапређење ловног туризма дугује ловачким удружењима, која су својим домаћинским приступом допринијела очувању дивљачи и
развоју те гране туризма у нашој регији.

Ловачки савез Републике Српске вечерас је златним, сребрним и бронзаним одредном одликовао 14 чланова из удружења Сарајевско-романијске регије за нарочит допринос у развоју ловства.