НАРЕДБА О ОБАВЕЗНОМ ПРОВОЂЕЊУ МЈЕРА ПРЕВЕНЦИЈЕ И ЗАШТИТЕ

1251

Градоначелник Источног Сарајева и командант Градског штаба за ванредне ситуације Ненад Вуковић донио је наредбу о организовању посла Градске управе у ситуацији изазваној вирусом корона и обавезном провођењу мјера превенције и заштите у свим установама и предузећима која су у надлежности Града Источно Сарајево.

У Градској управи Источно Сарајево, установама и предузећима чији је оснивач Градска управа, неопходно је организовати рад са минималним бројем извршилаца, а остале запослене упутити на рад од куће. На рад од куће обавезно упутити лица старија од 60 година, труднице, хроничне болеснике и угрожене категорије.

Забрањен је улазак странкама у службене просторије Градске управе Источно Сарајево, осим лицима која присуствују састанцима Градског штаба за ванредне ситуације.

Комуникацију и размјену информација са другим надлежним установама и организацијама вршити службним путем, без присуства странака (путем телефона, факса или мејла).

Градска инспекција задужена је да врши појачан надзор провођења мјера Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Републичког и Градског штаба за ванредне ситуације.

Територијалној ватрогасној јединици Источно Сарајево наложено је да своје капацитете стави на располагање општинским штабовима за ванредне ситуације, али тако да не угрози своје основне задатке заштите од пожара.

Наређено је обустављање градског саобраћаја, за вријеме трајања ванредне ситуације, а Градска управа Источно Сарајево обезбиједиће превоз за запослене у Болници „Србија“.

 

Наредбу градоначелника и команданта Градског штаба за ванредне ситуације можете погледати ОВДЈЕ.