НЕМА ТОЛЕРАНЦИЈЕ ЗА ОНЕ КОЈИ САМОИНИЦИЈАТИВНО ПОДИЖУ ЦИЈЕНЕ НАМИРНИЦАМА И ЛИЈЕКОВИМА

795

Градска инспекција појачала је активности и контролу спровођења обавезних, превентивних, мјера узрокованих ситуацијом у вези са вирусом корона. Инспектори су даноноћно на терену, уведена су и дежурства након радног времена, а здравствени инспектори су у приправности 24 часа дневно, рекао је начелник Одјељења за инспекцијске послове у Градској управи Источно Сарајево Бојан Перишић.

Перишић је навео да је градски санитарни инспектор у протеклих неколико дана наложио стављање под здравствени надзор 120 лица, којима су издата детаљна упутства за самоизолацију.

„Пратимо спровођење препоручених наредби, у првом реду дезинфекције свих јавних објеката, јавних површина и средстава јавног превоза.Одржавамо и сталне контакте са Инспекторатом Републике Српске, здравственим установама и Институтом за јавно здравство Републике Српске – Регионални центар Источно Сарајево“, рекао је Перишић.

Перишић наводи да градски тржишни инспектори врше сталне контроле  поштовања наредби о радном времену свих пословних субјеката, као и висину цијена основних животних намирница у трговинским објектима.

„До сада нисмо забиљежили прекршаје те врсте, у смислу да трговци самоиницијативно подигну цијену намирницама или лијековима. У свим објектима које су до сада контролисали наши инспектори, цијене производа и роба су на нивоу прописаних цијена, које су важиле 5.марта ове године“, истакао је Перишић.

Перишић је додао да у наведеним случајевима инспектори имају обавезу да примјене нулту стопу толеранције за неодговорне, те да све прекршиоце очекују драстичне законом прописане казне.