ОБЕЗБИЈЕЂЕНО САВРЕМЕНО ВОЗИЛО ЗА ГАШЕЊЕ СВИХ ВРСТА ПОЖАРА

1852

Територијала ватрогасна једница Источно Сарајево опремљена је новим ватрогасним возилом за дотур воде и самостално гашење пожара марке „Камаз“ са резервоаром од 7000 литара и опремом за гашење свих врста пожара.

Средства за набавку возила у износу 270.000 КМ обезбиједили су Град Источно Сарајево и Ватрогасни савез Републике Српске.

Возило, које је додијељено на оперативну употребу Одјељењу ТВЈ у Источном Новом Сарајеву, значајно ће допринијети већем степену приправности и ефикаснијем обављању послова и задатака Одјељења.

Старјешина Територијале ватрогасне једнице Источно Сарајево Његош Вукадин рекао је да су уз помоћ Ватрогасног савеза Републике Српске обезбијеђена и два комплета опреме за извлачење дима и гасова из затвореног простора, као и стварање лаке пјене, чиме су комплетирана возила која се у ТВЈ користе за гашење пожара у објектима.

„У  Територијалној ватрогасној јединици града Источно Сарајево извршено је сумирање резултата рада у 2017. години и закључак је да је јединица успјешно одговорила свим изазовима у области заштите и спасавања људи и имовине на цијелом подручју града. Јединица је у овој години имала више од 500 интервенција, што је највећи број на годишњем нивоу у посљедњих 10 година“, истакао је Вукадин.

Вукадин је додао да је број интервенција значајно повећан због великог броја пожара на отвореном простору који су евидентирани у марту и августу ове године.

„Све интервенције су успјешно реализоване, а оно што је најважније јесте да није било људских жртава као ни великих материјалних штета“, нагласио је Вукадин.

Током цијеле године у јединици је вршена обука радника из области заштите од пожара, а у току је припрема и провођење провјере знања из ове области за све раднике.