ОБИЉЕЖЕНО 15 ГОДИНА ОД СМРТИ ПРЕДРАГА ЛАСИЦЕ

1290

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, замјеник градоначелника Данко  Вучетић и представници Градске управе положили су данас вијенац на споменик некадашњем градоначелнику Српског Сарајева Предрагу Ласици, који је умро на данашњи дан прије 15 година.

По завршетку одбрамбено-отаџбинског рата, Ласица је био предсједник Скупштине општине Пале, након чега је изабран на функцију предсједника Сјкупштине града Српско Сарајево.

Функцију предсједника Скупштине града обављао је двије године. Од 2000. године именован је на мјесто градоначелника Српског Сарајева и на тој функцији га затиче смрт, 25. јуна 2003.године.

Ласица је био истакнути спортски радник. Као функционер, дао је значајан допринос развоју спорта у Источном Сарајеву. Велике заслуге му се приписују за почетак градње спортске дворане на Палама, чији завршетак није доживио.

Савремени Спортско-пословни центар на Палама, који је свечано отворен у августу 2012. године, њему у част, назван је СПЦ „Пеки“.

Представници руководства Града Источно Сарајево сваке године, обиљежавајући годишњицу смрти Предрага Ласице, посјете његов гроб и одају пошту некадашњем колеги и пријатељу.