ОБИЉЕЖЕНО 25 ГОДИНА ОД ПОГИБИЈЕ ЗОРАНА ЦВИЈЕТИЋА

1609

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић положили су данас вијенац на споменик првом министру унутрашњих послова САО Романија и начелнику Сарајевско – романијског центра служби безбједности –(Полицијске управе Источно Сарајево) Зорану Цвијетићу, који је, на данашњи дан прије 25 година, убијен снајперским хицем испаљеним са брда Мојмило.

Вијенце су положили ветерани служби безбједности Републике Српске, припадници Центра јавне безбједности Источно Сарајево, представници борачких организација и општина.

На градском гробљу у Сокоцу, гдје је Зоран сахрањен, породица, пријатељи и службеници Полицијске станице Соколац прислужили су свијеће и положили вијенце.

Зоран Цвијетић рођен је 29. априла 1962. године, а погинуо је 11. јануара 1994. године у Лукавици, погођен снајперским хицима припадника такозване Армије БиХ са брда Мојмило.

Цвијетић је успјешно руководио тадашњим Центром јавне безбједности Српско Сарајево, те учествовао у стварању МУП-а Републике Српске.

Зоран Цвијетић је у предратним годинама био начелник Станице јавне безбједности Соколац, а за начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево именован је у априлу 1992. године.