ОД ФЕБРУАРА БЕСПЛАТНО СКИЈАЊЕ НА ЈАХОРИНИ ЗА ДЈЕЦУ ИЗ СВИХ ГРАДСКИХ ВРТИЋА

1439

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарао је данас са директорима предшколских установа са подручја свих шест oпштина града Источно Сарајево о могућностима бесплатног скијања за дјецу предшколског узраста. Град Источно Сарајево обезбиједиће бесплатан превоз за све заинтересоване предшколце, у терминима који буду усаглашени са директорима вртића и аутопревозницима.

„Град ће финансирати петодневни боравак свих малишана, који бораве у вртићима, а желе да науче скијати. Термини ће бити договорени током фебруара и марта, како би сва дјеца која су обухваћена предшколски васпитањем имала прилику да прве скијашке кораке направе на Јахорини“, рекао је Вуковић, након састанка.

Директорица Јавне установе за предшколско васпитање и образовање  „Соколац“ Биљана Косорић захвалила је представницима Града и Олимпијског центра Јахорина који су, у сарадњи са општинама, реализовали овај пројекат.

„Иако соколачка дјеца расту у планинском предјелу, мало њих има прилику да оде на скијање, а на овај начин пружа им се могућност да своје прве скијашке кораке направе управо на олимпијској планини“, рекал је Косорићева.

Вуковић је са директорима предшколских установа разговарао и о предстојећој олимпијади младих која треба да буде одржана од 9. до 16. фебруара у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Вуковић је позвао директоре и власнике вртића да организују посјету дјеце неком од борилишта, за вријеме трајања EYOF-a, како би што већи број дјеце осјетио чари зимских спортова. Град Источно Сарајево обезбиједиће превоз за посјете дјеце борилиштима и свим такмичењима за која буду заинтересовани.

„Град Источно Сарајево организоваће церемонију свечаног затварања ове значајне спортске манифестације, која ће бити одржана 16. фебруара испред зграде Градске управе, уз спектакуларан музички програм и садржаје који до сада нису виђени на нашим просторима“, најавио је Вуковић.