ОДРЖАН ДРУГИ ФЕСТИВАЛ РОКЕНРОЛА И ЗАНАТСКОГ ПИВА

1166

На Палама је одржан Други фестивал рокенрола и занатског пива „Бирократас“ на којем је учествовало осам излагача.Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић каже да је поносан што је Град покровитељ Другог фестивала занатског пива на Палама, који постаје регионалан.

Он каже да организација фестивала из године у годину мора да се диже на виши ниво.

„Потрудили смо се да направимо догађај који превазилази оквире Пала, а по значају ће бити све важнији када су у питању догађаји ове врсте. Лично сам задовољан што рокенрол враћамо на Пале, које дуго чекају наступ озбиљних бендова“, навео је Вуковић.

Директор Туристичке организације „Јахорина“ Игор Тошић каже да је манифестација вишеструко значајна за општину Пале и град Источно Сарајево с обзиром да доприноси развоју привреде.

„Ово ће ући у календар Туристичке организације као манифестација од значаја за град Источно Сарајево и самим тим ће употпунити љетну понуду“, навео је Тошић.

Фестивал је имао и хуманитарни карактер, па ће прикупљени новац отићи Удружењу „Сунце“.

Излагач и члан пиварске задруге „Шерпаси“ из Источног Сарајева Вук Вучетић каже да већ другу годину за редом учествује на фестивалу занатског пива на којем су излагачи ове године представили више од 20 врста пива.

„Овај догађај је неопходан за Пале, за Источно Сарајево, јер употпуњује туристичку понуду града. Потребно је нешто што има урбани карактер да привлачи људе из различитих субкултура“, навео је Вучетић.

Он је истакао да је занатско пиварство у експанзији, не само у БиХ него и шире.

У оквиру забавног дијела програма посјетице су забављали бендови „Најда и трибјут смак“, „Битанге и принцеза“, „Мезанин“ и „Стар бриџ“.

Генерални покровитељи фестивала су Град Источно Сарајево и Туристичка организација „Јахорина-Град Источно Сарајево“.
/Срна/