„ОЛИМПИЈСКИ СПОМЕНАР“- ПАЉАНИ ПИСАЛИ СТРАНИЦЕ ИСТОРИЈЕ ЗИМСКИХ ОЛИМПИЈАДА

1416

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић присуствовао је синоћ, у дворани Зетра у Сарајеву, обиљежавању 25 година Олимпијског комитета БиХ и промоцији капиталне монографије „Олимпијски споменар“, аутора Бранка Томића.

Књига је штампана на 475 богато илустрованих страница обогаћених са 763 фотографије, које описују животне приче и спортске успјехе 418 олимпијаца и спортиста који су проносили славу ових простора широм свијета.

Значајне странице „Олимпијског споменара“ посвећене су паљанским спортистима, који су учествовали на бројним зимским олимпијадама и постизали значајне успјехе.

Приликом промоције монографије, посебно је истакнут Томислав Лопатић, који је у вријеме Зимских олимпијских игара У Сарајеву, наступао под заставом земље домаћина за југословенску реперезентацију.

Осим градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића, обиљежавању јубилеја Олимпијског комитета БиХ и промоцији „Олимпијског споменара“ присуствовали су предсједник Европског олимпијског комитета Јанез Коцијанчић, предсједник ОК Србије Божидар Маљевић, предсједник ОК Црне Горе Душан Симоновић, предсједник и чланови ОК БиХ, учесници олимпијских игара и гости.