ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ КОШАРКАШКИ ТУРНИР „ПАЛЕ 2018“, ВУКОВИЋ: ИДУ БОЉИ ДАНИ ЗА КОШАРКУ У НАШЕМ ГРАДУ

1338

Међународни кошаркашки турнир „Пале 2018“ отворен је данас у Спортско-пословном центру „Пеки“, у оквиру Госпојинских свечаности и прославе Дана општине Пале.
На турниру, који се одржава шесту годину, учествује шест екипа кадетског узраста – кошаркашки клубови „Партизан НИС“ и „Беовук 72“ из Београда, Омладински кошаркашки клуб „Славија 1996“ из Источног Сарајева, затим клубови „Слован“ из Љубљане, „Игокеа“ Александровац и „Сутјеска“ из Никшића.

Један од организатора турнира Жељко Крунић рекао је да међународни интернационални турнир кадета заједно организују кошаркашки клуб „Партизан“ из Београда и Удружење „Рефлекс ол старс Јуроп“, који је на подручју Источног Сарајева прије пола године покренуо мини-баскет кошаркашке лиге.

Он је истакао да је турнир прерастао у лијепу традицију, чији је циљ популаризација и афирмација кошарке међу омладином.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да се овај међународни турнир организује у склопу Госпојинских свечаности и најљепши начин промовише кошарку.

Он је навео да је општина и ове године генерални спонзор, да ће увијек подржати овакве и сличне турнире, те пожелио становницима Пала да у наредна четири дана уживају у доброј кошарци, јер то заслужују када је у питању спорт и култура уопште.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је задовољан што иду бољи дани за кошарку и што крупним корацима она напредује.

„И ми као Град учинили смо тај један корак, а то је организација градске лиге у Источном Сарајеву за млађе категорије. С друге стране, треба похвалити људе који раде на организацији турнира, јер они заслужују поштовање што већ шест година организују и чине нешто што је добро за развој кошарке на овом подручју“, нагласио је Вуковић.

Он је истакао да дворана „Пеки“ на Палама још једном показује своју сврху, а то доказују овај кошаркашки куп, припреме мушке и женске одбојкашке репрезентације Србије, недавно одржана утакмица ветерана „Црвена звезда“ -„Партизан“, као и многи други догађаји.

Директор омладинских категорија Кошаркашког клуба „Партизан“ Зоран Стевановић
рекао је да овај турнир много значи младим играчима, који се надмећу да остваре добре резултате.

Стевановић је навео да ће у будућности покушати довести и кошаркашки клуб „Фенербахче“, да би турнир подигли на један виши ниво.

Отварaњу турнира присуствовао је и посланик у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало.

 

 

/Срна/