ПАЛЕ: „НОЋНИ МАРКЕТ“ У ДУХУ ЗОИ `84.

1762

На манифестацији „Ноћни маркет – Олимпијада 84“ на градској пијаци Пале вечерас су осим домаћих производа и туристичке услуге промовисани Европски омладински олимпијски фестивал, као и Фестивал „Егзит 84“ који ће од 15. до 18. марта бити одржан на Јахорини.

Директор Градске пијаце Павле Лонцо рекао је новинарима да је ово трећи ноћни маркет који се организује у част Олимпијаде, која је 1984. године одржана у Сарајеву.

„У том духу направили смо промоцију Европског омладинског олимпијског фестивала /ЕЈОФ/, промоцију туризма, спортске опреме као и промоцију домаћих производа“, истакао је Лонцо.

Према његовим ријечима, број посјетилаца у односу на прошли маркет се повећао, што показује да овај догађај полако прелази у традицију.

Он је рекао да на маркету излаже и велики број излагача са подручја Сарајевско-романијске регије представљајући своју понуду – млијечне производе, ручно прављени накити, мелеме, воће и поврће.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић навео је да је „Ноћни маркет – Олимпијада 84“ значајна манифестација, те да је све у духу зиме и зимског туризма.

Он је додао да је ово и јединствена прилика за промоцију општину Пале, Град Источно Сарајево као и саму Јахорину.

Асистент за волонтере у ЕЈОФ-у Нела Цикотић рекла је да је битно на оваквим догађајима промовисати омладински олимпијски фестивал, додајући да ће та манифестација спојити младе и доказати да неке ствари могу оставити иза себе, а да два града могу да функционишу заједно ради истог интереса.

Бењамин Бајрамовић, представник Фестивала „Егзит 84“, изразио је задовољство што су на ноћном маркету добили прилику да промовишу фестивал.

„Први пут се фестивал организује у БиХ и интересовање је велико. Изузетно смо задовољни продајом карата. Заинтересовани су сада могли да купе карте за сва четири дана фестивала, али и за сваки дан појединачно по цијени од 25 КМ“, рекао је Бајрамовић.

Организатор „Ноћног маркета – Олимпијада 84“ је Градска пијаца Пале, заједно са Туристичком организацијом Источно Сарајево и Олимпијским центром „Јахорина“.

 

 

/Срна/