ВУКОВИЋ: ЧУВАТИ УСПОМЕНУ НА ПАЛЕ БОРЦЕ

743

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић присустовао је данас  парастосу у насељу Јасик на Требевићу, који је служен за 32 погинула борца овог краја. У част погинулих бораца, положени су вијенци и цвијеће на локалном спомен-обиљежју.

Вуковић је рекао да имена која се налазе на спомен-плочи на Требевићу свједоче да је овдашње становништво бранило своје домове, своју општину и град, те да није било српске агресије на Сарајево.

„Лажне су тезе федералних и западних медија који већ 25 година пласирају приче о опкољеном Сарајеву и покушавају доказати да је српски народ вршио агресију на Сарајево. Налазимо се на мјесту гдје су ови борци дали животе за одбрану својих породица, општине Пале и Републике Српске, а ми смо дужни да сачувамо успомену на њих, те да дођемо на ово мјесто и одамо им почаст“, рекао је Вуковић.

Градоначелик је захвалио општинској Борачкој организацији која је уредила смомен-обиљежје на начин који заслужује, тако да спомен-обиљежје има прилаз, заставе и све друге потребне садржаје.

Вуковић је подсјетио да ће се ускоро на Палама градити Музеј одбрамбено-отаџбинског рата, у којем ће бити обједињено све оно што свједочи о протеклим дешавањима и што ће овјековјечити борбу српског народа за стварање Републике Српске.

Парастосу и полагању вијенаца присуствовали су породице погинулих бораца, саборци, мјештани, представници општине Пале и савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић.