ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА РАЗВОЈА ТУРИЗМА САРАЈЕВСКО-РОМАНИЈСКЕ РЕГИЈЕ

586

Партнери на пројекту „ENJOY SARAJEVO-ROMANIJA REGION“, представници општина, невладиних организација, микро, малих и средњих предузећа, потписали су у Источном Сарајеву Меморандум о сарадњи у реализацији пројекта усмјереног на развој и јачање туризма на подручју Сарајевско-романијске регије.

Пројект је усмјерен на креирање новог туристичког производа, његову интернационализацију на међународно тржиште и јачање микро, малих и средњих предузећа из области туризма, с циљем развоја туризма Сарајевско-романијске регије.

Потписивањем Меморандума о сарадњи успостављен је институционални механизам који ће омогућити развој туризма на подручју Сарајевско-романијске регије.

Пројекат проводе Туристичка организација Јахорина-Град Источно Сарајево, Градска развојна агенција Источно Сарајево и Привредна комора Републике Српске у сарадњи са предузећем Станишић д.о.о. Пале.

Eu4Business пројекат је вриједан 16,1 милион евра. Заједнички га финансирају Европска унија (15 милиона евра) и Савезна Република Њемачка (1,1 милион евра). Пројекат у Босни и Херцеговини имплементирају ГИЗ, ИЛО и УНДП, у периоду од априла 2018. године до марта 2022. године.