ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ СА СКИЈАШКИМ САВЕЗОМ ХОНГ КОНГА

757

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић потписао је протокол о сарадњи са Скијашким савезом Хонг Конга и Олимпијским центром „Јахорина“, којим се град и ОЦ обавезују да пруже добре услове за припреме скијашке репрезентације Хонг Конга.

Вуковић је истакао да се од репрезентације Хонг Конга очекује да учествује у свим маркетиншким активностима ОЦ „Јахорина“ и града Источно Сарајево.

„Спроводимо многобројне промотивне активности и туризам гледамо као главну привредну грану и долазак ове спортске екипе можемо посматрати у том контексту“, рекао је Вуковић и додао да ће град крајем фебруара угостити и руску делеагцију из пријатељског града Коломне.

Захваливши суграђанину Марку Рудићу, тренеру скијашке репрезентације Хонг Конга, што је одабрао Јахорину и Источно Сарајево за припреме, Вуковић је истакао да је ово још једна порука да је овај град пожељно мјесто за долазак гостију, те изразио наду да ће скијаши однијети добре утиске.

Вуковић је нагласио да је град Источно Сарајево финансијски помогао да крене свакодневна аутобуска линија из Источног Новог Сарајева и Пала према ОЦ „Јахорина“, додавши да ће аутобус са аутобуске станице у Добрињи полазати у 8.00 часова, а са Пала у 8.45, а са Јахорине ће се враћати у 16.00 часова.

Он се нада да ће ову линију користити велики број суграђана јер је ОЦ „Јахорина“ припремио много садржаја који би требали бити разлог доласка на планину.

Директор ОЦ „Јахорина“ Дејан Љевнаић захвалио је гостима из Хонг Конга што су одабрали Јахарину за припреме за Олимпијске игре јер је то још једно признање за оно што је урађено на овој планини.

„Ово је један заједнички успјех за Јахорину, а ми ћемо да се трудимо да будемо одлични домаћини“, рекао је ЛЈевнаић и додао да се нада да ће сви који су на припрема да презентују Јахорину, Источно Сарајево и Републику Српску на најбољи могући начин.

Он је нагласио да, захваљујући систему осњежавања, ова зимска сезона тече одлично и да је данас 58 дан скијања, оцјенивши да ће и ове године бити оборен рекор јер је већ забиљежено 40 одсто повећање прихода у односу на лани.

Љевнаић је најавио и много догађаја на Јахорини од 1. фебруара када ће бити одржан одбојкашки турнир на снијегу, концерти Петра Граше, Николе Роквића, групе „Регина“, те дружење са Рамбом Амадеусом, представа „Еро са онога свијета“ Жељка Нинчића, вожња ратрацима, хуманитарна трка „Скијај за живот“ и 7. марта концерт ДЖибонија.

Предсједник Скијашког савеза Хонг Конга Едмонд Јуе захвалио је Вуковићу и Љевнаићу на пријему, истакавши да се нада да ће у будућности имати прилику да, осим туристичке промоције овог града, организују и неки већи спортски догађај.

Он је нагласио да су у добрим рукама и да ће имати добре припреме јер је њихов тренер Марко Рудић два пута учествовао на Олимпијским играма.

„Град Источно Сарајево и Јахорина су веома лијепи и надам се да ћемо имати прилику да поново дођемо“, рекао је Јуе и захвалио Вуковићу и ЛЈевнаићу што су им омогућили да се припремају на Јахорини.

Рудић је нагласио да ови такмичари нису само из Хонг Конга већ из свих дјелова свијета гдје ће отићи позитивна слика из Источног Сарајева и Јахорине

„Кроз ову сарадњу желимо да отворимо Јахорину и град Источно Сарајево“, рекао је Рудић.

/Срна/