ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ПОМОЋНОГ СТАДИОНА ФК „СЛАВИЈА“

1041

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић потписао је данас уговор са директором ГП Пут а.д. Источно Сарајево Mилошем Глоговцем о извођењу радова на изградњи помоћног стадиона Фудбалског клуба „Славија“.

„Са задовољством могу да кажем да је ово још један пројекат који Градска управа финансира из кредитних средстава намијењених општинама. Град Источно Сарајево издвојиће за овај пројекат око 300.000 КМ. У претходној пословној години уплатили смо 70.000 КМ на рачун општине Источно Ново Сарајево, као гаранцију овог посла, а данас смо потписали уговор са директором ГП Пут вриједан 233.000 КМ“, рекао је Вуковић, појаснивши да је извођач радова обавезан да у предвиђеном року изврши све радове, који су потребни за постављање вјештачке траве на стадиону.

Вуковић је додао да ће средства у износу 250.000 КМ, која су неопходна за постављање вјештачке траве, обезбиједити УЕФА. „Ово је велики помак кад је ријеч о улагању у спортску инфраструктуру у Источном Сарајеву и сигуран сам да ће ово бити један од најзначајнијих пројеката који финансирамо на овај начин“, истакао је Вуковић.

Градоначелник је нагласио да би извођач требало да у року од 90 дана заврши посао предвиђен уговором. „Почетак радова можемо очекивати наредних дана и вјерујемо да ће, с обзиром на то да је ријеч о респектабилном предузећу, радови бити извршени квалитетно“, рекао је Вуковић.

Према његовим ријечима, на подручју општине Источно Ново Сарајево, осим овог, планирана су још два пројекта из кредитних средстава. Појаснио је да је било планирано суфинансирање пројекта изградње језера у урбаној зони у општини, као и помоћ Митрополији дабробосанској за адаптацију и реконструкцију објекта Српске православне цркве у Алеји старосједилаца.

„Пројекат изградње језера се одгађа на одређено вријеме, о чему нас је обавијестио начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, због чега смо та средства пребацили за овај пројекат за који смо данас потписали споразум. Митрополији дабробосанској смо пребацили већ 50.000 КМ за чишћење терена, заштиту објекта и припрему за одређене радове, а вјерујем да ћемо у блиској будућности и преосталих 50.000 КМ дозначити Митрополији“, каже Вуковић.

Директор ГП Пут Милош Глоговац изразио је задовољство потписивањем уговора, јер је, како је рекао, то предузеће већ дуже вријеме спонзор ФК „Славија“.

Глоговац је рекао да је пројекат урадила фирма са Пала, а ријеч је о плохи за игру димензија 110 са 70 метара, те да су предвиђени радови ископа и насипа, као и дренажа терена.

„Драго ми је што ће град, општина и ФК Славија коначно добити услове за квалитетан стручни рад свих селекција. Ако временски услови дозволе, вјерујем да ћемо испунити предвиђени рок од 90 календарских дана и да ћемо већ у септембру створити услове за постављање вјештачке траве“, рекао је Глоговац.

Потписивању уговора присуствовали су предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић.