ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ 50 СТУДЕНАТА, ГРАД ПОМАЖЕ И НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКИ РАД

1632

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић потписао је данас уговоре са 50 студената којима су додијељене стипендије Града за ову школску годину, као и са 20 постдипломаца, корисника стипендија за научно-истраживачки рад.
Вуковић је, обраћајући се студентима, рекао да ће Град Источно Сарајево сутра или у понедјељак, 27. новембра, потписницима студентских стипендија исплатити једнократно по 1.000 КМ, а постдипломцима за помоћ научно-истраживачком раду по 500 КМ.

Градоначелник је истакао важност Универзитета и осам факултета са сједиштем у Источном Сарајеву. „Ово је можда и најпожељније мјесто за живот у источном дијелу Републике Српске“, додао је Вуковић.

Он је истакао да помоћ коју институције града редовно пружају факултетима и студентима укупно доприносе добром амбијенту за развој Универзитета.

Међу добитницима стипендија је двоје дјеце палих бораца и четворо ученика генерације са подручја Града Источно Сарајево који аутоматски, без конкурсне процедуре, добијају стипендије.

„Ове стипендије требало би да буду подстрек за будући рад и финансијска помоћ, али истовремено настојимо да код стипендиста покушамо да створимо обавезу да, када заврше школовање, и остану на овим просторима“, рекао је Вуковић.

Он је напоменуо да средства намијењена за подршку научно-истраживачким радовима представљају скроман допринос Града Источно Сарајево људима који се баве науком да остану на Универзитету.

„Стално говоримо да треба да стварамо свој кадар. Према томе, Источно Сарајево овим уговорима даје свој скроман допинос“, додао је он.

Жељка Пржуљ са Филозофског факултета Пале захвалила је Граду Источно Сарајево на стипендији коју је добила за подршку научно-истраживачком раду.

„Мојим колегама и мени је изразито битна чињеница да је Град свјестан важности подршке научно-истраживачком раду и људи који су укључени у наставно-научни процес. То значи да нам дају подстрек за школовање наставног особља, што гарантује и одређени квалитет у научно-наставном процесу, али и образовању у Републици Српској“, додала је она.

Студент друге године Електротехничког факултета Милица Вуковић захвалила је у име студената градоначелнику Вуковићу и руководству Града Источно Сарајево за подршку њиховом школовању.

Церемонији потписивања уговора о додјели стипендија присуствовали су и предсједник и потпредсједник Скупштине града Мирослав Лучић и Мирослав Дивчић.

 

 

/Срна/