ПОТПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА НА ПРОМОЦИЈИ КЊИГЕ МИЛИВОЈА ИВАНИШЕВИЋА У БЕОГРАДУ

1270

У Београду је данас представљена књига „Досије Сарајево“ аутора Миливоја Иванишевића која је, према мишљењу рецензената, књига бола и српских рана, али и дјело које ће сачувати сјећање српског народа.

Промоцији књиге, у име Града Источно Сарајево, присуствовао је потпредсједник Скупштине града Мирослав Дивчић, који је рекао да је Источно Сарајево само топоним за Србе који тамо живе, да они, заправо, живе у Српском Сарајеву, а да Сарајево носе у срцима.

Дивчић сматра да Иванишевићева књига треба да уђе у школско градиво и да буде порука да се 65.000 Срба који сада живе у Источном Сарајеву нису одрекли града из којег су прогнани, а који су стварали њихови прадједови.

Аутор књиге Миливоје Иванишевић захвалио је свима који су својим присуством у Националном центру „Слободна Србија“ у Београду увеличали промоцију његове књиге и рекао да никада неће прихватити тврдњу да су Срби губитници у протеклом рату, јер они, не само да су сачували територију, него имају и своју државу – Републику Српску.

Књига „Досије Сарајево“ представљена је у марту у Источном Сарајеву, приликом обиљежавања годишњице егзодуса сарајевских Срба.