ПОТПУНО ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР У КРУГУ БИВШЕГ „ЕНЕРГОИНВЕСТ-РАОП“-а

1110

Пожар који је бјеснио готово 24 сата у једној хали бивше фабрике Енергоинвест-РАОП у Источном Сарајеву је потпуно локализован.

Ову информација за Кlix.ba је потврдио старјешина Територијалне ватрогасне јединице града Источнo Сарајево Његош Вукадин. Он је рекао да се сада улази у посљедњу фазу, а то је обилазак терена неколико пута.

“Сада можемо сматрати да не постоји никаква могућност да се пожар шири или да избије нешто ново. Потпуно је локализован и сада је завршна фаза ликвидације”, рекао је Вукадин.

У гашењу пожара у току ноћи учествовало је 35 ватрогасаца са 7 ватрогасних возила. Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Његош Вукадин је синоћ приликом гашења пожара лакше повријеђен.

Подсјетимо, пожар је избио у суботу око 11 сати ујутро, а на гашењу су радиле ватрогасне јединице из Источног Сарајева, Кантона Сарајево и припадници ЕУФОР-а.

Због великог дима и пепела становницима овог подручја је савјетовано да вријеме не проводе на отвореном због могућих негативних посљедица. Током пожара није било повријеђених особа.

Узрок пожара још није познат, иако се сматра да би људски фактор могао бити тај који је изазвао ватрену стихију.

 

/Klix.ba/