ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ПРИСУСТВОВАЛИ ОТВАРАЊУ САЛЕ У ОШ „П.П. ЊЕГОШ“ У ИСТОЧНОЈ ИЛИЏИ

1027

Замјеник градоначелника Данко Вучетић и предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић присуствовали су данас свечаном отварању фискултурне сале у Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи.

Предсједник Владе РС Радован Вишковић најавио је, након отварања сале, да ће Влада Републике Српске обезбиједити средства за опремање сале и нових учионица.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић захвалио је, у име наставника, родитеља и ученика, као и своје име, Влади Републике Српске на завршеном пројекту ове фискултурне сале, истичући да је ово највећа школа на подручју Источне Илиџе, те да ће, с обзиром на чињеницу да се општина развија, ипак брзо постати мала и мораће да праве нову школу и нову салу.

ОШ „Петар Петровић Његош“ похађа 760 ученика и ове године имају 77 првачића.

У прошлој и овој години из клириншких средстава за изградњу фискултурне сале и проширење Основне школе „Петар Петровић Његош“ уложено је 1,2 милиона КМ, док је из буџета Министарства просвјете и културе одобрено додатних 134.372 КМ.

Ова школа изграђена је 2009. године средствима из Развојног програма Републике Српске у износу од 2.650.000 КМ.

Недостатак фискултурне дворане је дугогодишњи проблем у овој школи и дјеца нису имала услове за извођење наставе физичког васпитања.