ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ДАРОВАЛИ КРВ

859

Допринос данашњој акцији добровољног давања крви у Источном Сарајеву, коју је организовало Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, дали су и представници Градске управе Источног Сарајева.

Шеф кабинета градоначелника Огњен Југовић рекао је да су и представници Градске управе подржали ову хуману акцију.

„Дошао сам у име Градске управе и кабинета градоначелника, али првенствено, као човјек, јер сматрам да је добровољно давалаштво, хуман и социјални показатељ друштвене одговорности и солидарности, коју треба да покаже свако од нас“, рекао је Југовић.

Југовић је нагласио да друштво у цјелини треба да покаже већу хуманост.

„Овим гестом можемо да спасимо нечије здравље или нечији живот, а мислим да је бенефит већи ако смо то учинили за некога кога не познајемо“, истакао је Југовић.

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије,које броји више од 500 чланова, данас обиљежава 22 године постојања.

У овој години, према програму рада Удружења, биле су предвиђене четири велике акције добровољног давања крви. Централна, љетна акција добровољног давалаштва крви одржана је јуну, када се одазвало 270 људи, а организоване су и акције на Сокоцу и у Источној Илиџи.

Циљ данашње акције јесте да се обезбиједи 100 јединица крви, с обзиром на то да ове акције неће бити организоване у наредном периоду, због наступајућих празника.