ПРЕДСТАВНИЦИ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА И БОРЦИ СРПСКЕ ИЛИЏЕ НА ПОМЕНУ ДОКТОРУ ЛАЗИЋУ У НИШУ

812

Представнци Источног Сарајева и око 250 бораца  некадашње Српске Илиџе присуствовали су помену доктору Миодрагу Лазићу, који је данас служен на Новом гробљу у Нишу. Ратним ветеранима из општине Источна Илиџа придружили су се и њихови саборци, пристигли из Бијељине, Братунца и других градова Републике Српске и Србије.

Бивши борци, Илиџанци, били су обучени у мајице са ликом доктора Лазића и натписом: „Илиџа памти своје јунаке“. Велики број њих носио је и слике са ликом љекара.

Илиџански борци стигли су јуче у Ниш, предвођени предсједником Скупштине града Источно Сарајево и некадашњим замјеником командира Српске гарде Илиџа Мирославом Лучићем.

У Нишу им се придружио градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Вуковић и Лучић одржали су јуче званични састанак са представницима Градске управе Ниша, на којем су договорили да књига „Дневник ратног хирурга“, доктора Миодрага Лазића, коју је постхумно објавила Новинска агенција Републике Српске – СРНА, буде преведена на руски и енглески језик. Штампање ове књиге помогла је Градска управа Источно Сарајево.

Делегација Источног Сарајева присуствовала је синоћ у Нишу Видовданској академији на којој је владика нишки Арсеније уручио Нини Вујошевић, ћерки др Миодрага Лазића, орден Светог Романа првог степена, којим је чувени нишки хирург постхумно одликован.

Највише признање Епархије нишке, уручено је синоћ у порти Епархијског дома на церемонији којој је, осим највиших представника нишке локалне самоуправе, полиције и војске, присуствовало и око 170 чланова Удружења “Илиџански борац”.