ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА

759

Представници Градске управе Источно Сарајево организовали су данас традиционални пријем за ученике генерације из четири средње школе са подручја града, којима су овом приликом уручили пригодне поклоне.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић честитао је ученицима генерације, али и њиховим родитељима, те школама и професорима који су уложили труд да би они стекли одлично знање и понијели епитет најбољих у својим средњим школама.

Лучић је изразио наду да ће свршени средњошколци наставити да студирају на неким од факултета Универзитета у Источном Сарајеву или у Србији, те додао да град традиционално награђује најбоље ученике, а да су ту свечаност назвали „Ружа генерације“.

„Град Источно Сарајево најбољим ученицима додјељује и новчану награду у износу од 500 КМ. Уз пригодне поклоне, добили су и практично гаранцију да ће у наредној школској години, када упишу факултет, добити и стипендију града у износу од 1.000 КМ“, изјавио је Лучић новинарима након пријема, који је организован у Градској управи.

Он је изразио наду да ће ови млади људи по завршетку студија стеченим знањем додатно помоћи у развоју града Источно Сарајево, али и Републике Српске.

Помоћник директора Средњошколског центра „Пале“ Оливера Дамјановић истакла је да је јако поносна на ученике генерације, како ове школе, тако и осталих, али и на цијелу генерацију матураната.

„И ова генерација је оставила иза себе, као и претходне, много резултата и квалитетног рада. Били су активни и успјешни, како у наставним, тако и ваннаставним активностима. С обзиром на то да је у току упис, надамо се да ћемо да остваримо оно што смо планирали и да нам још долазе квалитетне генерације. На нама је да им дамо квалитетно образовање, усадимо радне навике и све што је потребно за даљи рад и студирање. Очекујемо помоћ како од локалне заједнице, тако и града Источно Сарајево да помогну оне који то заслужују, те да имају што боље и квалитетније студирање“, навела је Дамјановићева.

Она је изразила наду да ће по окончању студирања овим ђацима бити омогућена радна мјеста како би млади остали на овим просторима.

Ученик генерације Средњошколског центра „Источна Илиџа“ Јован Потребић изјавио је да је овај пријем добар примјер да локална заједница, односно град, посвећује пажњу својим ученицима и помаже њихов рад и даље усавршавање.

„Сама титула ученика генерације је својеврсна синтеза успјеха на два поља – такмичарском и у редовној настави. Даље школовање планирам да наставим у Београду, гдје ћу студирати теоријску и експерименталну физику“, рекао је Потребић.

/Срна/