ПРВА МОТО КРОС ТРКА НА РАВНОЈ РОМАНИЈИ

1498

Замјеник градоначелника Источног Сарајевa Данко Вучетић свечано је отвориo Први Ендуро мото крос на Равној Романији.

– Романија је јединствена по много чему, а од данас и по организацији ове мото трке. Захваљујући организаторима овог необичног скупа, њиховој љубави према мото спорту и пожртвованости, надам се да ће мото трка достићи европски ранг. Ендуро клуб Романија основан је 2014. године захваљујући ентузијазму љубитеља овог спорта. Својим радом успјели су да организују спортско такмичење, које представља неку врсту туристичког потенцијала, како Романије и општине Соколац, тако и Источног Сарајева, рекао је Вучетић, отварајући мото крос трку.

Више од 100 такмичара возило је јуче на Равној Романији пролог вожњу која jе одредила стартна времена за данашњу трку са природним препрекама на стази дугачкој 45 километара.

Данашња главна трка почиње од базе трке на Равној Романији на стази са природним препрекама дугачкој 45 километара, према селу Хоточина, Новаковој пећини, потом преко неколико планинских точила, поред врела и потока.

Првој мото крос трци на Равној Романији присуствовао је предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослaв Лучић.

Организатор „Ендуроманије 2017“ је Ендуро клуб „Романија“ Соколац, а покровитељи су град Источно Сарајево, општина Соколац и Туристичка организација Источно Сарајево.