РУКОВОДСТВО ГРАДА УРУЧИЛО БОЛНИЦИ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ХЕМАТОЛОШКИ БРОЈАЧ ВРИЈЕДАН 51.000 КМ

2025

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић уручили су данас руководству Болнице Источно Сарајево хематолошки бројач за лабораторијску анализу крви за чију је набавку Град Источно Сарајево издвојио око 51.000 КМ.

Градоначелник Источног Сарајева рекао је да је Град имао могућности и разумијевања за захтјеве Болнице Источно Сарајево да се набави важан уређај за хематолошку лабораторију.

„Ми смо веома задовољни што смо у прилици да помогнемо рад и побољшање услова у Болници Источно Сарајево и морам да истакнем да смо у претходних 9-10 година за потребе ове здравствене установе из буџета Града издвојили 706.000 КМ у новцу или опреми која је донирана болници“, рекао је Вуковић.

„То показује одговоран однос Града према овој здравственој установи, јер Град, без обзира на то што није надлежан за овај вид здравствене заштите, када је у могућности издвоји одређене средства и помогне болници“, истакао је Вуковић.

Директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић захвалио је представницима Града Источно Сарајево, истакавши да је болница сада добила хематолошки апарат који ће са много мање ресурса дати више података.

Тодоровић је рекао да ће овај апарат омогућити хематолозима и педијатрима да за краће вријеме из крви сазнају много података који су потребни за успјешно постављење дијагнозе и лијечење пацијента.

Тодоровић је истако да је Град Источно Сарајево овом донацијом показао пријатељски однос према болници. „Сматрамо то гестом пријатељства који веома цијенимо и захваљујемо за ову значајну помоћ“, рекао је Тодоровић.

„Нама је свака помоћ добродошла, а помоћ у апаратима нам је најдража. Када добијете нови апарат којим проширујете своје могућности и можете лакше и једноставније да пружите здравствену заштиту, то је за нас најдрагоцијеније“, нагласио је Тодоровић.

Шеф биохемијско-хематолошке лабораторије у Болници Источно Сарајево Зорка Пјевић Рацковић каже да овој здравственој установи гравитира велики број пацијената, због чега им је био потребан овакав уређај који ће проширити палету анализа и омогућити пацијентима да добију квалитетнију услугу.

„Осим тога што се могу диференцирати одређене крвне лозе и радити комплетна крвна слика, на апарату ће се моћи радити и одређене претраге и вршити боља дијагностика неких инфективних обољења које до сада нисмо могли да радимо. Дијагностика стално напредује и она је битан фактор у лијечењу, тако да вјерујемо да ће и наши пацијенти бити задовољнији“, рекла је Пјевић Рацковић.