СКУПШТИНА ГРАДА СУТРА О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА ЗА ПРОШЛУ ГОДИНУ

802

Скупштина града Источно Сарајево разматраће сутра одлуку о извршењу буџета града за 2019. годину. Буџет за прошлу годину остварен је у износу од 15.092.948, односно, 99,59 одсто од планираних 15.155.000 КМ. Исказани нераспоређени суфицит за 2019. годину износи 1.073.770 КМ.

На дневном реду Скупштине града наћи ће се и информација о становима у власништву града и одлука о њиховом откупу. Породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида овом одлуком биће омогућено да откупе и добију у трајно власништво станове који су сада у власништву Града Источно Сарајево.

Ријеч је о три стамбене јединице у улици Цара Лазара број 6 у општини Источно Ново Сарајево и шест станова и насељу Луке, у општини Пале, за које су закупци у претходном периоду закључивали уговоре о коришћењу на годишњем нивоу са Градом Источно Сарајево.

Одборници ће на сутрашњој сједници разматрати и извјештај о раду градоначелника за 2019. годину, као и извјештаје о раду и финансијском пословању предузећа и установа чији је оснивач Град Источно Сарајево.

Сједница Скупштине града Источно Сарајево почеће у 10 часова.