СЛОБОДНИ МЕДИЈИ ИМАЈУ ВЕЛИКИ ДОПРИНОС У КРЕИРАЊУ ОПШТЕ СЛИКЕ У ДРУШТВУ

763

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић упутили су честитку, поводом Свјетског дана слободе медија, редакцијама и новинарима електронских и штампаних медија у Источном Сарајеву и Републици Српској.

„Поводом Свјетског дана слободе медија, упућујемо вам искрене честитке са жељом да објективно, одговорно, али и слободно, без страха, притиска и било којег облика цензуре, одговарате свим професионалним задацима и изазовима, да свој посао обављате без тешкоћа и са што мање препрека, на опште задовољство“, наведено је у честитки.

Вуковић и Лучић наводе да је Свјетски дан слободе медија прилика да се јавно укаже на значај слободног демократског извјештавања о свим важним темама у широј заједници, као и на велики допринос који медији имају у креирању опште слике о стању у нашем друштву.

„Свако вријеме носи одређене тешкоће и изазове, како за новинарску професију, тако и за друштво у цјелини. И опет смо, суочени са актуелном ситуацијом, схватили да су медији постали један од најзначајнијих чинилаца нашег друштва, те да су потребе за информацијама и правовременим информисањем постале саставни дио живота сваког појединца“, истичу у честитки.

„Свјесни значаја посла који обављате, поручујемо да ћете у нама и даље имати коректног партнера, те да ћемо, као и до сада, обезбиједити јавност и транспарентност свих информација које се тичу рада и активности Градске управе и Скупштине града Источно Сарајево“ , поручилии су представници Градске управе Источно Сарајево у честитки поводом Свјетског дана слободе медија.