СУТРА АУДИЦИЈА ЗА „РИТАМ ЕВРОПЕ“

766

Аудиција за највеће дјечије музичко такмичење Ритам Европе биће одржана сутра, 28. јануара, од 12 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, а право учешћа на овој музичкој смотри имају дјеца и омладина од 12 до 20 година.

На аудицију се, осим младих који имају пјевачке таленте, могу пријавити и талентовани плесачи и чланови плесних група, који ће чинити дио сценског наступа на спектакуларној, финалној, такмичарској вечери.

Такмичаре, изабране на аудицијама, које се ових дана одржавају широм Републике Српске, у наредних неколико мјесеци обучаваће тим стручњака из Београда, са вишегодишњим искуством у припреми и реализацији великих шоу програма.

Градови и општине Републике Српске представљаће на овој манифестацији неку од земаља Европе, а такмичари ће пјевати на различитим европским језицима.

Град Источно Сарајево изразио је жељу да на овом такмичењу представља Србију, па ће кандидат који буде представљао Источно Сарајево изводити нумеру на српском језику.

На такмичењу ће учествовати дјеца и омладина из 15 градова и општина Републике Српске, а финално такмичење биће одржано крајем маја или почетком јуна у Источном Сарајеву.

Финално такмичење биће одржано у дворани `Пеки` на Палама уз директан телевизијски пренос на Радио – телевизији Републике Српске.

Међународно музичко такмичење „Ритам Европе“ одржава се већ 11 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела.