СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ“ У ИСТОЧНОМ НОВОМ САРАЈЕВУ

1401
Источно Сарајево - свечаност отварања обданишта "Патријарх Павле"-1

Представници Града Источно Сарајево са градоначелником Ненадом Вуковићем на челу, присуствовали су данас отварању Предшколске установе „Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву.

Предшколску установу „Патријарх Павле“ отворио је Његова светост патријарх српски Иринеј са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Након што је свечано отворио установу, патријарх Иринеј је рекао да му је данашња свечаност у Источном Новом Сарајеву донијела велику радост.

„Моја радост данас је двострука. Једнако ме радује чињеница да је ријеч о православној установи за васпитање и одгој дјеце, као и одлука да се обданиште назове по имену највећег српског патријарха Павла“, рекао је патријарх Иринеј.

Патријарх српски је подсјетио да је блаженопочивши патријарх Павле био човјек из народа, који је волио свој српски народ и православну, али и сву другу дјецу.

Према његовим ријечима, овакви пројекти су чврста основа за будућност Републике Српске и српски народ.

„Радостан сам и зато што видим да су и данас наш народ и наша црква заједно“, рекао је патријарх Иринеј.

Церемонији отварања обданишта присуствовали су представници институција Републике Српске, српски представници у заједничким институцијама БиХ, амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, као и начелници општина са овог подручја Српске, гости и грађани.