ТОШИЋ: ЕYOF – ВЕЛИКА МАРКЕТИНШКА ПРИЛИКА

1038

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Тошић сматра да је зимски Европски олимпијски фестивал младих који ће бити одржан од 9. до 16. фебруара на Јахорини, велика маркетиншка прилика.

Тошић у интервјуу Срни истиче да је ЕYOF значајан за промоцију града, Републике Српске и БиХ, а посебно туристичких потенцијала.

„Најављени су учесници из 45 земаља свијета, што је потврда да ћемо имати и велики број медија из Европе, те прилику да промовишемо оно што је урађено и покажемо да је Јахорина постала озбиљан скијашки центар“, истиче он.

Тошић напомиње да је Туристичка организација промовисала у региону туристичке потенцијале града, али да ће ЕЈОФ бити прилика за отварање нових тржишта.

„Искористићемо прилику да свим учесницима и гостима подијелимо материјал који представља туристичку понуду града“, најављује он и процјењује да ће то бити јединствена прилика да град Источно Сарајево покаже да је спреман да организује велике догађаје.

Тошић наводи да су град Источно Сарајево и Јахорина постали много интересантнији за туристе јер број долазака и ноћења иде узлазном путањом.

„Посебно нас је промовисао фестивал `Егзит` и `Трка познатих`, на којој је учествовало шездесетак јавних личности, а промотер је био познати спортиста Алберто Томба“, напомиње он.

Према његовим ријечима, и у 2019. години услиједиће интензивна медијска кампања – у Бечу од 9. до 13. јануара, Љубљани од 29. јануара до 2. фебруара, а онда слиједи ЕYOF.

Тошић наглашава да је током посљедње двије године, захваљујући инвестицијама на Јахорини, које су праћене квалитетном промоцијом, удвостручен број долазака и ноћења туриста.

„У протеклој зимској сезони, која је била рекордна, имали смо госте из 54 земље свијета. То је оно што нам даје за право да очекујемо да ће тај резултат бити још бољи ове године“, наглашава он.

Тошић подсјећа да је на Јахорини у децембру пуштен у рад систем вјештачког осњежавања, што ће гарантовати већи број скијашких дана, а уз то ће за посјетиоце бити обезбијеђен богати културно-забавни програм, те спортски и такмичарски.

Источно Сарајево је, поред Требиња и Бањалуке, проглашено туристичким градом, што је круна свега урађеног, али и потврда да су град и Јахорина пожељне и незаобилазне дестинације.

И Ски-центар „Равна планина“ постао је озбиљна дестинација и љети и зими, а има изванредну стазу на којој се одржавају ФИС-ова такмичења.

Тошић наглашава за Срну да Ски-центар „Равна планина“ краси и прва кабинска гондола у БиХ.

Ту су и Требевић, Романија, пећина Орловача и многа друга туристичка мјеста, која, осим нетакнуте природе, нуде и многобројне домаће специјалитете.

„Имамо понуду за све госте који су жељни адреналина, боравка и уживања у нетакнутој природи јер смо богати планинама, ријекама, извориштима и излетиштима“, поручује Тошић.

 

/Срна/