ТРОЈИЦА БИЦИКЛИСТА СА ПАЛА КРЕНУЛИ НА ПУТ ЗА МОСКВУ

1576

Мирослав Клачар, Дражан Кусмук и Вук Соковић, чланови Бициклистичког клуба „Јаворина“ са Пала, кренули су данас на поклоничко путовање у Москву, главни град Русије, како би, на овај начин, изразили захвалили за помоћ коју су Руси пружали српском народу. Пут на који су јутрос кренули дуг је 2800 km и трајаће 18 дана, а њих тројица планирају да свакога дана у просјеку пређу по 150km.

Бициклисте је, у име Градске управе Источно Сарајево, испратио шеф кабинета градоначелника Огњен Југови.

„Градска управа Источно Сарајево, на челу са градоначелником,са великим задовољством је подржала експедицију ‘Хвала и слава Русији 2019’. Ово је позитиван примјер како авантуристички дух, ентузијазам и воља не познају границе. Ови момци, осим свих породичних и пословних обавеза, као уважени грађани наше заједнице, стижу да се баве активностима које на најбољи начин представљају оптину Пале и град Источно Сарајево“, рекао је Југовић.

„Као што су прошле године развили заставу нашег града на Мон Блану, зељно ишчекујемо и да се наша застава завијори на Црвеном тргу у Москви“, истакао је Југовић, пожељевши бициклистима много среће на њиховом путу.

Бициклисте, који су на пут кренули испред Храма Сабора Светог архангела Гаврила, испратили су чланови породица, пријатељи и грађани.  До сада су имали слична путовања до манастира Хиландар на Светој Гори, до Барија у Италији, те до Румуније и Чешке.