У ДВОРАНИ „ПЕКИ“ ПОСТАВЉАЊЕ ЛЕДЕНЕ ПОДЛОГЕ ЗА КАРЛИНГ

1374

У Спортско-пословном центру “Пеки” на Палама у току је постављање ледене подлоге за такмичење у карлингу у оквиру Европског омладинског олимпијског фестивала – ЕЈОФ 2019, рекао је Срни градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Вуковић је током посјете дворани истакао да монтажу ради реномирана италијанска фирма “Лајтнер” заједно са компанијом из Београда “Адвертаут, адверт ски“, уз помоћ средстава Владе Републике Српске и Олимпијског центра “Јахорина”.

Ове фирме налазе се у дворани и монтирају вјештачку ледену подлогу за организовање такмичења у дисциплини карлинг у оквиру ЕЈОФ-а чији је домаћин Сарајево и град Источно Сарајево.

“Ово је значајан тренутак јер је дворана `Пеки` најљепша спортска дворана на цијелом истоку Републике Српске и показује могућост да се у њој могу одиграти и спортови на леденим подлогама”, навео је Вуковић.

Према његовим ријечима, ангажоване су реномиране компаније способне да направе оно што очекују од њих да би од 9. до 16. фебруара било организовано такмичење у карлингу.

Вуковић каже да је посебан значај има то што се овај спорт први пут уводи на ове просторе.

Он очекује да у дворани на Палама током ЕЈОФ-а буде велики број посјетилаца, а чуо је да је посебно велико интересовање основаца и средњошколаца за карлинг, који могу ускладити своје обавезе јер ће такмичења трајати од 11.00 до 23.00 часа.

“Не желимо да карлинг као спорт само дође и прође кроз Источно Сарајево и дворану `Пеки`, него желимо да организујемо младе људи да се баве овим спортом који је олимпијски”, наглашава Вуковић.

Он каже да ће на подручју града Источно Сарајево бити организовани карлинг клубови и спортски савез Републике Српске чиме се ствара могућност да неко са ових подручја буде учесник зимских олимпијских игара у карлингу.

ЕЈОФ, који ће од 9. до 16. фебруара бити одржан у Сарајеву и Источном Сарајеву, окупиће више од 1.000 такмичара, скоро 750 чланова делегација из 46 европских земаља.

За праћење овог спортског догађаја акредитовано је више од 150 новинарских екипа, а ангажовано је хиљаде волонтера из цијеле БиХ.

 

/Срна/