У ГРАДСКОЈ УПРАВИ СУТРА ПРИЈЕМ ЗА РАТНОГ ХИРУРГА ДР МИОДРАГА ЛАЗИЋА

1333

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић организоваће сутра пријем за др Миодрага Лазића, хирурга из Ниша, који је током одбрамбено – ослободилачког рата боравио у Српском Сарајеву, у тадашњој ратној болници „Жица“ у Блажују.

 Др Лазић се у септембру 1992. као добровољац јавља у ратну болницу Републике Српске „Коран“ на Палама. У ратној болници Коран провео је мјесец дана, након чега, као шеф хируршке екипе одлази у новоосновану ратну болницу „Жица“ у Блажују (тада дио Српске Илиџе).

У ратној болницу „Жица“  провео је пуних 40 мјесеци. На подручју тадашњег Српског Сарајева био је једини хирург специјалиста за трбух и грудни кош, а провео је двије године оперишући пацијенте са подручја које је покривало 5 општина Сарајевско – романијске регије.

У оквиру манифестације „Дани одбране Илиџе“, коју организују Општинска борачка организација Илиџански борац, МБО Кула и МБО Добриња, у суботу, 12.5.2018. године у 19 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево биће приказан документарни филм „Дневник ратног хирурга“, снимљен по истоименој, аутобиографској књизи др Миодрага Лазића.

Тим поводом, у Градској управи Источно Сарајево сутра у 17 часова биће приређен пријем за др Лазића, ратног хирурга-добровољца, који је спасио многе животе у некадашњем Српском Сарајеву.