У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ

844

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић присуствовао је јуче састанку министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душка Милуновића и представника борачких организација и удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, на којем је било ријечи о актуелним проблемима борачке популације. 

На састанку је говорено и о проблемима из области стамбеног збрињавања, у вези са рјешавањем правног статуса стамбених јединица које су већ усељене, а у надлежности су града.

Милуновић је најавио ће од 1. јануара 2020. године на снагу ступити закон о посредовању у запошљавању који ће омогућити да се на бироима за запошљавање задрже само активни тражиоци посла. Тренутно, према подацима Завода, на евиденцији се налази око 10.000 незапослених демобилисаних бораца.

Састанак је иницирала потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић Јовичевић која је изразила захвалност министру Милуновићу што је позитивно одговорио на њен позив да дође у Источно Сарајево, додајући да је потребно пружити подршку и могућност да људи комуницирају директно.

Она је изразила наду да ће оваквих састанака бити још, не само са министром Милуновићем и његовим сарадницима, него и другим министарствима.

Предсједник Регионалног одбора Борачке организације Републике Српске за Сарајевско-романијску регију Жељко Лалић изразио је наду да су учесници састанка задовољни и да су добили неке конкретне одговоре, изразивши наду да ће неки од проблема бити ријешени у наредном периоду.