У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ВИШЕ ПРВАЧИЋА НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

1529

На подручју града Источно Сарајево у први разред основних школа у школску 2018/2019. годину до сада је уписано 568 ученика и то нису коначни подаци, јер дјеца могу да буду уписана до краја августа, изјавила је Срни самостални стручни сарадник за односе с јавношћу у Градској управи Источно Сарајево Александра Берјан.

Она је навела да је у скоро свим школама на подручју Источног Сарајева уписан већи број првачића него прошле школске године, а највећи пораст броја уписаних забиљежен је у школама у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и на Сокоцу.

“У Основној школи `Петар Петровић Његош` у Источној Илиџи до данас су уписана 94 првачића, што је за 16 ученика више него прошле године. Пораст броја уписаних ученика забиљежен је и у ОШ `Свети Сава` у Источном Новом Сарајеву, гдје је до данас уписано 135 првачића, а прошле године у ту школу уписано је 118 ученика првих разреда”, истакла је Берјанова.

Она је додала да је у ОШ “Алекса Шантић” у Источној Илиџи уписано 37 ученика, док је прошле године било 34 уписаних. У ОШ “Јован Дучић” на подручју ове општине уписано је 40 учениика, што је приближно броју уписаних прошле године.

“У ОШ `Соколац` до данас је уписан 101 ученик, а до краја августа се очекује да ће их бити још. У Трнову је уписан мањи број првачића у односу на прошлу школску годину”, наводи Берјанова.

Према њеним ријечима, у основним школама на подручју општине Пале уписан је исти број ученика као и прошле године.

У ОШ “Пале” уписана су до сада 84 првачића, а прошле године уписано је њих 86, у ОШ “Србија” до сада је уписано 58 ученика, док је у ОШ “Мокро” код Пала до сада уписано 17 ученика, што је мање него прошле године.

“Упис још траје, тако да се до почетка школске године очекује да број уписаних ученика буде већи”, нагласила је Берјанова.

 

/Срна/