У ПОНЕДЈЕЉАК ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА АНДРОИД АПЛИКАЦИЈЕ ЗА ПРАЋЕЊЕ ГРАДСКОГ ПРЕВОЗА

1411

Представници Градске управе, Градске развојне агенције и предузећа Satwork д.о.о. Бањалука извршиће у понедјељак, 29.октобра, јавну презентацију андроид апликације „SatBUS Istočno Sarajevo“, која је креирана у оквиру пројекта тзв.“паметног превоза“, реализованог на подручју града Источно Сарајево.

Корисницима јавног градског превоза биће представљене могућности и садржаји које ова апликација нуди; увид у све аутобуске линије које функционишу на подручју града, прецизно лоцирана аутобуска стајалишта, вријеме доласка и поласка аутобуса, евентуално кашњење, цијене карата у градском превозу на одређеним линијама и додатна обавјештења (обавјештење о изненадном квару аутобуса који саобраћа на одређеној линији и слично).

Андроид апликација „SatBUS Istočno Sarajevo“, након јавне презентације, биће стављена у функцију и сви заинтересовани моћи ће да је пронађу и преузму, бесплатно, на Google play продавници.

Источно Сарајево тренутно је једини град у БиХ који је ушао у заједницу такозваних паметних градова, а прва активност која је реализована у оквиру пројекта јесте увођење „паметног градског превоза“, односно инсталисање система којим би услуга јавног градског превоза требало да буде знатно унапријеђена.

Пројекат је подразумијевао успостављање софтверског система у Градској управи и дирекцијама градских превозника, којим би се омогућило стално праћење ситуације на терену – тренутна локације аутобуса, евентуална кашњења, саобраћајне гужве, број путника у аутобусима, вријеме доласка аутобуса на станице.

Пројекат „паметног градског превоза“ у потпуности је финансирао Град Источно Сарајево у сарадњи са Градском развојном агенцијом.

Јавна презентација андроид апликације „SatBUS Istočno Sarajevo“ биће одржана у понедјељак, 29.октобра 2018. године у 11 часова у просторијама Градске управе Источно Сарајево (сала за састанке на првом спрату).