У ТОКУ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „УЧИМО СА РОБОТИМА“

1327

Градска развојна агенција Источно Сарајево у сарадњи са Europe Robotics Week, Општином Соколац и Општином Источна Илиџа, поводом седмице роботике имплементира пројекат под називом „Учимо са роботима“.

Жеља Градске развојне агенције Источно Сарајево је да све основне школе са подручја града Источно Сарајево буду дио овог догађаја и да се што већи број наставника укључи у активности пројекта како би стекли додатна знања и вјештине које ће моћи кроз креативне радионице преносити ученицима.

Обука о програмирању и начину рада робота и који ће заједно са осталим наставницима и ученицима учествовати у практичном такмичарском дијелу рада са Lego роботима, одржаће се у Основној школи „Соколац“ Соколац 23.11.2017. године са почетком у 12:00 часова.

Дан раније, 22.11.2017. године са почетком у 10:30 часова, организоваће се прва обука у Основној школи „Петар Петровић Његош“ Источна Илиџа.

За провођење пројектних активности и организовање догађаја у школама добијeна је потребна сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске.

 

/opstinasokolac.net/