ВУЧЕТИЋ НА СЈЕДНИЦИ ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА ЗА ПРОСЛАВУ ДАНА РЕПУБЛИКЕ

1196

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић учествовао је данас у раду Организационог одбора за прославу 9. јануара – Дана Републике Српске.

У склопу обиљежавања Дана Републике Српске предвиђено је полагање вијенаца на споменике палим борцима Војске Републике Српске, полагање вијенаца на споменике борцима Народноослободилачког рата, на Спомен-костурницу и Споменик бањалучким бебама.

Предвиђено је полагање вијенаца и на спомен-обиљежје бившем предсједнику Републике Српске Милану Јелићу, те додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима и одржавање сједнице Сената Републике Српске.

Поводом прославе Дана Републике предвиђени су свечани дефиле на Тргу Крајине у Бањалуци, свечана академија у Спортској дворани „Борик“, те свечани пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

У свим градовима и општинама Републике Српске, те представништвима Српске у иностранству биће обиљежен Дан Републике Српске, а у Бањалуци ће 9. јануара бити организован богат културно-умјетнички програм.