ВУКАДИН: ГРАЂАНИ ДА СЕ УЗДРЖЕ ОД ЛОЖЕЊА ВАТРЕ НА ОТВОРЕНОМ

1674

С обзиром на то да се током предстојећих првомајских празника очекује повећан број излетника на околним планинама и излетиштима, а и да сам период карактерише повећање температуре ваздуха и смањена количина падавина, повећани су ризици од избијања пожара на отвореном простору који представљају опасност по животе и здравље људи и имовину становништва.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево Његош Вукадин апелује да се грађани Источног Сарајева уздрже од ложења ватре на отвореном простору, те да то чине само на мјестима која су одређена и обиљежена за ту намјену уз придржавање прописаних услова и мјера безбједности.

„Молимо грађане да се придржавају прописаних мјера заштите од пожара при кориштењу отвореног пламена, те упозоравамо да ватру не остављају без надзора, као и да прије напуштању излетишта, у потпуности погасе остатке несагорене материје, како би се спријечило њихово разношење вјетром и појава неконтролисаног горења и пожара“, наводи Вукадин.

У случају неконтролисаног ширења ватре, потребно је да грађани одмах о томе обавијести најближе ватрогасно одјељење ТВЈ  путем бесплатног броја 123, да би се што прије дјеловало, те спријечиле евентуалне веће посљедице.

„Уз овај апел који ће, надамо се, помоћи безбједнијем и опуштенијем првомајском одмору, у име припадника ТВЈ Града Источно Сарајево грађанима честитамо  ПРАЗНИК РАДА“, наведено је у саопштењу Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево.