ВУКАДИН: ВАТРОГАСЦИ УСКОРО У НОВОМ ДОМУ

1374

Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево требало би у наредних 15 до 20 дана да пресели у нови објекат Ватрогасног дома, који се налази у пословној зони Кртељи на подручју општине Источна Илиџа, чиме ће ватрогасци добити боље услове рада, изјавио је Срни старјешина ове ватрогасне јединице Његош Вукадин.
Он је навео да су грађевински радови на објекту завршени прошле године, али да временски услови нису дозвољавали инсталацију прикључака.

Подсјетивши да су ватрогасци већ десетак година планирали изградњу новог дома, али да нису имали довољно новца, Вукадин је рекао да су у изгради новог објекта Ватрогасног дома помоћ пружили општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, те град Источно Сарајево.

Он је истакао да Територијална ватрогасна јединица на свакој локацији која је у надлежности Ватрогасног дома у Источном Сарајеву посједује четири до пет возила, као и да је покренут поступак набавке два савремена ватрогасна возила.

„Новац смо у већој мјери добили од Ватрогасног савеза Републике Српске, а дио из буџета града Источно Сарајево и надамо се да ће то у овој години бити реализовано“, рекао је Вукадин.

Он каже да јединица има довољно запослених, углавном оперативних радника који раде послове заштите, а да је мањи број радника у администрацији, док је у фази обуке девет приправника који ће у мају имати прилику да положе стручни испит.

Говорећи о активностима јединице у прошлој години, Вукадин је рекао да су ватрогасци у том периоду, због повољних временских услова, имали мање интервенција него претходних година.

„Било је доста падавина током цијеле године, а и температура ваздуха није била висока, те је било маље пожара на отвореном простору“, додао је он.

Будући да ће ускоро почети прољећни радови, Вукадин је апеловао да грађани приликом паљења корова и отпада буду опрезни, те да позову најближу ватрогасну јединицу да дежура током обављања тих послова.

 

 

/Срна/