ВУКИЋЕВИЋ У ОПРОШТАЈНОЈ ПОСЈЕТИ ГРАДУ ИСТОЧНО САРАЈЕВО

1616

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић изјавио је данас да је приоритет Србије пружање помоћи Републици Српској.Вукићевић, који ускоро завршава мандат у БиХ, рекао је приликом данашње опроштајне посјете Источном Сарајеву да Србија поклања велику пажњу Републици Српској.

Он је подсјетио да је Србија већ додијелила средства за пројекте у општинама у Републици Српској који треба да помогну народу да боље живи, наводећи да ће то бити настављено.

Вукићевић је нагласио да Србија има фондове за помоћ општинама Гламоч, Грахово и Дрвар, које нису у саставу Републике Српске, а имају потребу за тим средствима.

„Србија је, на сву срећу и задовољство, стекла услове да може да пружа ту помоћ“, рекао је Вукићевић.

Амбасадор Србије у БиХ пожелио је Граду Источно Сарајево и свим начелницима да та сарадња буде настављена и проширена у областима привреде и културе.

„Отворили смо врата и не треба да их затварамо. Отворимо их широм како би много више људи могло да осјети бенефите“, поручио је Вукићевић.

Вукићевић је истакао да је имао изврсну и садржајну сарадњу са Градом Источно Сарајево, која неће бити завршена његовим одласком.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић захвалио је Вукићевићу на свему што је учинио за Републику Српску, а посебно за Источно Сарајево и општине у његовом саставу.

Он је нагласио да сарадња са амбасадором Србије у БиХ није била само на нивоу протоколарних састанака, већ је имала и одређене резултате.

„Захвалан сам амбасадору што је својим дјеловањем помогао да дође до историјске посјете предсједника Србије Александра Вучића граду Источно Сарајево у оквиру посјете БиХ у септембру, као и на активностима да Србија подржи одређене инвестиције на простору града“, рекао је Вуковић.

Он каже да га је Вукићевић обавијестио да ће Србија одобрити средства за још неколико пројеката на овом простору.

Вуковић је посебно захвалио амбасадору Србије за подршку Олимпијади младих „ЕЈОФ 2019“, која је најважнији пројекат Града Источно Сарајево у наредном периоду.

„Амбасадор Вукићевић је помогао да се потпишу одређени споразуми са градоначелником Београда Синишом Малим, којима су Источно Сарајево и Сарајево добили својеврсну подршку Београда за реализацију овог пројекта“, рекао је Вуковић.

Он је подсјетио да је у оквиру тих активности угошћен и предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

„Тиме, на неки начин, потврђујемо да је Србија овдје присутна на спортском, културном и привредном плану, као што то доликује једном народу који живи у Републици Српској и Србији“, рекао је Вуковић.

Данашњој опроштајној посјети присуствовали су начелници и представници општина у саставу града Источно Сарајево.

 

 

/Срна/