ВУКОВИЋ: OВА ГОДИНА БИЋЕ ОБИЉЕЖЕНА РЕАЛИЗАЦИЈОМ ВАЖНИХ ПРОЈЕКАТА ЗА ГРАЂАНЕ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

1342

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић најавио је  да ће бити реализован пројекат видео-надзора за безбједнији град, што подржавају одборници свих политичких партија из свих шест општина.

Вуковић је на годишњем пријему за новинаре истакао да је прошла година била успјешна, без обзира што је била изборна и пуна изазова, да је градска управа успјела да води политику мира и није слала отровне стрелице према било којој институцији и политичкој партији.

„У тешким околностима смо донијели одлуке које су подржали одборници свих политичких партија из свих шест општина, што је заиста ријеткост. Ми смо показали да се можемо окупити око одређених интереса на подручју града, а један од пројеката који ће бити реализован је видео-надзор за безбједније Источно Сарајево“, истакао је Вуковић.

Он је навео да ће ову годину обиљежити зимски Европски олимпијски фестивал младих /ЕЈОФ/, као и реализовање важних пројеката за грађане свих шест општина.

Вуковић је подсјетио да ће од 9. до 16. фебруара градови Источно Сарајево и Сарајево бити домаћини ЕЈОФ-а када се очекује присуство младих из 46 земаља, те око 1.100 такмичара који ће се надметати у осам дисциплина, као и више од 3.000 гостију који ће бити у пратњи такмичара и других посјетилаца.

„Град ће искористити ЕЈОФ да на најбољи начин промовише своје туристичке потенцијале“, изјавио је Вуковић и изразио наду да ће и медији то испратити на најбољи начин.

Он је напоменуо да ће ова година бити обиљежена и реализацијом важних пројеката за грађане Источног Сарајева који ће бити финансирани из кредитног задужења.

„Ријеч је о одлуци Скупштине града да финансира двадесетак пројеката са 3,3 милиона KМ, а пројекти су распоређени на подручју свих шест градских општина, чијом реализацијом ће се побољшати условима живота грађана“, истакао је Вуковић.

Вуковић је напоменуо да град Источно Сарајево може без проблема да поднесе тај кредит јер је степен задужености девет одсто, а законска могућност је да се градови и општине могу задуживати до 18 одсто.

Он је навео да је Источно Сарајево важно како за стварање Републике Српске, тако и за комплетан источни дио Српске, те да је најпожељније мјесто за живот на простору од Бијељине до Требиња.

Вуковић је захвалио новинарима на подршци и објективном и извјештавању са догађаја на подручју Источног Сарајева што је допринијело позитивној афирмацији града, изразивши наду да ће тако бити и убудуће.

Пријему су присуствовали предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић.

 

 

/Срна/