ВУКОВИЋ: АГРОСИМ – СПОЈ НАУКЕ И ПРОМОЦИЈЕ НАШЕГ ГРАДА

1294

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је, обраћајући се учесницима Међународног пољопривредног симпозијума „Агросим 2017“, који је отворен јуче на Јахорини, да је то највећи научни скуп који се организује на подручју Источног Сарајева.

„Ово је велики и један од најзначајнијих догађаја на подручју Источног Сарајева кад је ријеч о научним скуповима, конференцијама и симпозијумима“, рекао је Вуковић, додајући да чланови Организационог одбора заслужују сваку похвалу и поштовање за уложени труд и енергију. Није лако довести у наш град 1.300 учесника из 85 земаља са свих континената“, истакао је Вуковић.

Вуковић је нагласио да су Универзитет у Источном Сарајеву и туризам високо на листи приоритета, а да je овај скуп успио да обједини науку и туризам, односно, промоцију Јахорине и Источног Сарајева.

Отварању симпозијума присуствовао је и предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић.

`Агросим` већ осму годину представља годишњу платформу за међународну научну расправу о пољопривреди, прехрани, руралном развоју, шумарству и екологији. Радови су стигли из 85 земаља са свих континената.

Организатори научног скупа су Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, Пољопривредни факултет Универзитета у Београду и Агрономски медитерански институт из Барија.

Осми „Агросим“, успјешно је организован у сарадњи са Међународном асоцијацијом за животну средину и рурални развој /Јапан/, Балканском асоцијацијом за заштиту животне средине /Грчка/, универзитетима из Њемачке, Турске, Русије, Румуније, Шпаније, Египта, Ирана, Туниса, Србије, Црне Горе и осталим домаћим и иностраним партнерима.
Симпозијум, који ће трајати до недјеље, 8. октобра , подржава и Град Источно Сарајево.