ВУКОВИЋ И ЛУЧИЋ РАЗГОВАРАЛИ СА НОВИМ РЕКТОРОМ О ЗНАЧАЈУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

1042

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић разговрали су данас са  новоизабраним ректором Универзитета у Источном Сарајеву Мирком Кулићем о наставку међусобне сарадње Градске управе и ове високошколске установе. 

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је важност Универзитета за град Источно Сарајево, регију и Републику Српску.

„Град је увијек поштовао аутономију универзитета, али се увијек интересовао за статусна питања која могу да имају рефлексију на Источно Сарајево“, рекао је Вуковић и нагласио да се Град  противи даљем расипању Универзитета у Источном Сарајеву широм истока Републике Српске,  кад је ријеч о факултетима и појединим  студијским програмима.

Саговорници су се сложили да на факултетима , као ни у студентским организацијама, не смије да буде политичких утицаја.

Кулић је увјерио саговорнике да је, поводом недавних натписа у медијима о теми српског језика и ћирилице,  свјестан важности националних интереса у погледу заштите језика и писма, те да је у том смислу патриотски оријентисан.

Универзитет у Источном Сарајеву  и Град настављају добру и успјешну сарадњу у интересу стабилности и развоја Универзитета, закључено је на днашњем састанку.

Саговорници су се сложили да подржавају активности за изградњу објекта Ректората Универзитета у Источном Сарајеву, као и обезбјеђивање простора за потребе Факултета физичког васпитања и спорта у СПЦ „Пеки“ на Палама.

Састанку су присуствовали проректори Сандра Ивановић и Вера Нишић Ћевриз.