ВУКОВИЋ: КУЛТУРА ДА БУДЕ У ПРВОМ ПЛАНУ

1109

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић честитао је “Форум театру” 27. март – Свјетски дан позоришта, истичући да култура мора да буде у центру пажње ако Источно Сарајево жели да буде прави град.

Он је честитао и свим појединцима који настоје да, професионално или аматерски, позоришну умјетност и културу приближе грађанима, не само на овом подручју, него и широм Републике Српске.

“Мислим да нам је један од најважнијих задатака у наредном периоду да у области културе на подручју града учинимо корак више и подржимо њен развој. Мислим да смо у претходном периоду у Источном Сарајеву много учинили на том плану”, рекао је Вуковић Срни.

Он истиче да постоји мали застој у изградњи објеката за потребе културе, као и на плану подршке грађанима и појединцима који реализују разноврсне културне пројекте, чак и међународног нивоа, искључиво захваљујући ентузијазму и љубави према одређеној умјетности.

“Ако желимо да будемо прави град, онда култура мора бити у центру пажње свих наших релевантних институција, органа и појединаца у Источном Сарајеву. Са жељом и надом да ће и други разумјети овај вид друштвеног живота, искрено свима честитам Свјетски дан театра”, поручио је Вуковић.

Он је изразио наду да ће Источно Сарајево ускоро бити у прилици да доврши изградњу зграде позоришта, додајући да је у вези с тим затражио помоћ и од предсједника Србије Александра Вучића.

 

 

 

/Срна/