ВУКОВИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА НА ПРОСЛАВИ ДАНА НОВОГ САДА

749

Градоначелник Источог Сарајева Ненад Вуковић присуствује данас прослави Дана Новог Сада и 272. рођендану тог града. Вуковић је честитао градоначелнику Милошу Вучевићу и свим грађанима Дан Новог Сада, истичући да сама чињеница да овај град прославља 272. рођендан, говори о важности овог датума, значају који Нови Сад има за АП Војводину и цијелу Србију, те његовој историји и традицији.

„Почаствовани смо што смо данас, као делегација Источног Сарајева, присуствовали свечаној академији и другим активностима које су организиоване поводом овог празника, заједно са делегацијама других, нама пријатељских градова, као што су Херцег Нови. Бијељина, градови из Србије и окружења“, рекао је Вуковић.

„Имали смо прилику да се сусретнемо са секретарима у Покрајинској влади Војводине, Владимиром Батезом и Зораном Милошевићем, са којима смо раније остварили контакте,те да са г, Батезом договоримо наставак сарадње Источног Сарајева и Војводине у области спорта, и омогућимо реализацију одређених пројеката током ове године“, нагласио је Вуковић.

Вуковић је рекао да ће овогодишња Трка кроз Србију спојити Источно Сарајево и Нови Сад, јер ће наш град поново бити домаћин старта трке, док ће циљ бити у Новом Саду. „Потрудићемо се да промовишемо и саму трку и градове, како бисмо сви заједно имали користи од овог великог спортског догађаја“, закључио је Вуковић.