ВУКОВИЋ: САБОРНИ ХРАМ НА ПАЛАМА ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА

2181

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом организовао је данас, у сједишту Митрополије дабробосанске у Сарајеву, пријем за градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића и начелнике градских општина.
Митрополит је представнике градске и општинских власти позвао на сарадњу и заједнички рад за добробит народа и Српске православне цркве.

Разговарaно је и о конкретним пројектима везано за изградњу одређених вјерских објеката на подручју града.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић захвалио је митрополиту на пријему , истакавши задовољство збoг чињенице да је изградња Саборног храма Св.Архангела Гаврила на Палама означена као приоритет.

„Посебно нам је важно што је то постављено као национално, а не локално питање, јер је ријеч о грандиозном вјерском објекту који се налази на атрактивној локацији-предивном паљанском шеталишту и Студентском тргу“, истакао је Вуковић.

Вуковић је нагласио да су Пале родно мјесто Републике Српске,које има историјску важност, што ствара обавезу свих према овом питању.

Констатовано је да је веома важно завршити градњу и других храмова на подручју града, те да ће у наредном периоду томе бити посвећена посебнa пажња.

Утврђено је да у наредном периоду буде донесена одлука о намјени и садржајима епархијског центра у Лукавици, у пристору бивше касарне Славиша Вајнер Чича.