ВУКОВИЋ: СЉЕДЕЋЕ СЕДМИЦЕ ПОДЈЕЛА ЗАШТИТНИХ МАСКИ И ВИЗИРА ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА

751

Градска управа Источно Сарајево идуће седмице почеће подјелу медицинских заштитних маски и визира здравственим установама на подручју града, рекао је Срни градоначелник Ненад Вуковић.

Вуковић је истакао да је на сједници Штаба за ванредне ситуације града одлучено да локална самоуправа помогне здравственим установама, прије свега Болници „Србија“, домовима здравља Пале, Соколац, Источно Ново Сарајево, Трново и Соколац, као и амбуланти Хреша која покрива општину Источни Стари Град.

Он је рекао да ће бити обезбијеђена већа количину медицинских заштитних маски јер је пронађен произвођач који прави вишекратне маске које имају специјализоване филтере.

„Осим неколико хиљада маски за здравствене установе, планирамо да један контигент обезбиједимо за потребе Полицијске управе Источно Сарајево, знајући да су и полицајци изложени у значајној мјери опасностима од заразе“, истакао је Вуковић.

Вуковић је рекао да ће маске набавити и за оне који су дио градске управе, а прије свега за Територијалну ватрогасну јединицу.

Он је нагласио да су, заједно са Електротехничким факултетом Универзитета у Источном Сарајеву, израђени заштитни визири за здравствене раднике и биће донирани Болници „Србија“ и домовима здравља на подручју града.

„Ово је још један показатељ активности и друштвене одговорности Електротехничког факултета којем смо обезбиједили репроматеријал, а они су својим знањем направили врхунске заштитне визире који су отпорни на високу температуру“, рекао је Вуковић.

Он је истакао да градска управа чини све да набави и средстава за дезинфекцију, рукавице и заштитна одијела за здравствене раднике.

Говорећи о карантину, Вуковић је истакао да је на подручју града потребно обезбиједити један или два са достојанственим условима за боравак.
/Срна/